Bewonerscommissie De Tweeling


werkzaamheden en verven

17-04-2014 17:57

Buitenlust heeft ons het volgende laten weten:

We zijn vandaag begonnen met het aanpassen van gootjes van de galerijen die op verkeerd lagen. Het gaat om de doodlopende goten bij de deuren van galerij naar portiek.

Het slechte afschot is niet aan te passen, we komen eenvoudigweg hoogte tekort. Aangezien dit een alternatief was voor het doorboren van afwateringsbuizen (niet veilig ivm voorgespannen betonwapening) lopen we vast. Maar we hebben toch een oplossing. We maken nieuwe afvoeren door het balustrademuurtje en die aansluit op het gootje in de betonnen galerijvloer (net naast de portiekdeuren), het water kan dan alsnog weg via een afvoerbuis die we langs de buitengevel monteren tot aan de stoep. Voordeel is dat we veel water kwijt gaan raken dat nu geen kant op kan.

Verder heb ik afgesproken met de aannemer dat we alle goten in een betoncoating zetten zodat het aanhechten van vuil veel minder wordt waardoor het reinigen makkelijker wordt, minder vaak nodig zal zijn en het water sneller stroomt.

Voor een goede hechting is hogedrukreiniging van de betonnen ondergrond nodig.

Nu ze er toch zijn met deze apparatuur zijn gelijk de bovenste etages geheel schoongespoten omdat er enorm veel mos in de randen zat.

Als extraatje worden op de bovenste etages de afwateringsbuizen iets inkorten. Door de beperkte gaatjes in de putroostertjes verstopte het vuil de afvoeren telkens, gevolg extra lekkagerisico, daar willen we vanaf.

De reiniging van gootjes is wel een probleem omdat bewoners dat structureel niet doen. Hopelijk loopt het water na het aanpassen van de regenpijp nu beter weg. Dan is het afdoende, zo niet dan zal Buitenlust voorstellen de schoonmaker dit 2 keer per jaar te laten meenemen door het schoonmaakbedrijf, dan worden het servicekosten.LET OP: Dit zijn kosten die eigenlijk niet nodig zouden moeten zijn, als iedereen een paar keer per jaar zijn of haar gootje en de ruimte onder het roostertje zelf even schoonmaakt, en daarnaast ook de roostertjes bij de regenpijpen even schoon maakt. 

 

Overigens blijkt het slechte afschot zeer beperkt, het vuil is de werkelijke oorzaak dat de gootjes vollopen. Alleen op de 2e etage bij de lage huisnummers is verkeerd afschot echt het probleem blijkt uit het meten vanmorgen. Daar wordt het aangepast.

 

Verder ben ik heel druk bezig het schilderwerk verder rond te krijgen zodat Petra van Leeuwen haar werk kan komen afronden. Ik denk dat we in mei verdergaan.

—————

Terug